Det gäller att ha rätt hundras som ska passa för min träning

Det många inte tänker på är att det går alldeles utmärkt att ha med sig din hund när du tränar. Jag gillar till exempel att gå på powerwalks och jag tycker att det är perfekt att ha med hunden då. Dels får jag den motion jag behöver, dels för hunden. Bra hundar för snabba promenader är hundraserna pudel, fransk bulldogg, border-terrier, mops och whippet. För det är bra att hunden har långa ben och inte alltför stor. För skulle det vara så att hunden blir smutsig under träningen, är det bara att lyfta upp den och gå in med den i duschen.

Hundar och träning

Det finns hundraser som är perfekta för olika typer av sporter som du själv håller på med, så som:

  • Golf – ja du läste rätt, för det är faktiskt många golfbanor som tillåter att hundar får följa med på golfrunda. Men under vissa förutsättningar naturligtvis och alla hundraser passar för golfbanan, så länge de inte skäller, jagar bollar eller gräver extrahål. Det gäller även att hunden lyder och kan ligga ner och gå i koppel. Glöm bara inte en extra vattenflaska för hunden.
  • Ridning – när det gäller ridning så gäller det att hunden är väldresserad och få den att lägga sig på kommando och så vidare. Hundraserna som trivs ihop med hästar är dalmatiner, eller raser som gillar terränglöpning, jack russel-terrier och svensk/dansk gårdshund brukar vara populära hundraser bland hästmänniskor.
  • Terränglöpning – är en träning som är perfekt för hundar som gärna tycker om att springa lösa, men det är bara vissa tidpunkter på året som hunden får vara lös ute i skog och mark. Men de lämpliga hundraserna för denna typ av träning är bland annat rottweiler, schäfer, dobermann och staffordshire bullterrier.
  • Simning – är perfekt för både dig och din hund, men du bör tänka på att det inte bör finnas några giftalger i sjön eller om du har en egen pool så är det perfekt. För klor är inte farligt för hunden och de smutsar inte ner i poolen mer än vad människor gör. Men du får inte ta med dig din hund på offentliga pooler, så tänk på det. De flesta hundraser gillar vatten och simma.

Men vissa sporter så som exempelvis slalom, längdskridskor och längdskidor är inga sporter som du ska ta din hund med dig på.

Låt hunden bli din inspiration

Du märker på hunden att den gillar att röra sig och kan inspirera dig att träna och motionera. För det är ju perfekt att du kan slå samman din träning med hunden aktivitet. Hundar behöver nämligen röra på sig, för att få utlopp för alla sin energi. Speciellt viktigt om hunden är ensam mycket. Samtidigt som du få chans att komma ingång med din egen träning. Själv tycker jag att det alltid är lika skönt att röra på mig, för att sedan kunna komma hem och ta en skön dusch. För att sedan med gott samvete sätta mig och mysa med hunden, samtidigt som jag ser på film med något gott tilltugg inom räckhåll. Det är livet!