Hundarna i mitt liv

Jag är själv uppväxt med hundar ända sedan jag var liten. Då hade vi olika hundraser allt från blandrashundar till renrasiga hundar. En av mina favoriter bland hundraserna är schäfer och vi hade en långhårig schäfer när jag var tonåring som jag älskade över allt annat. Jag borstade honom i princip varje dag och han hade till och med sin egen fåtölj som han la sig i för att sova en stund och vara ifred.

Hundraser som är perfekta bland småbarn

Nu är det så att ha en schäfer är kanske inte det allra bästa hundrasen om du inte själv har uppfostrat hunden och vet hur den beter sig bland barn, i och för sig är det så med alla hundraser. För det finns aldrig en 100-procentig garanti på att en hund funkar i alla lägen. För hundar är ju också levande varelser och det går aldrig att förutsäga vad de kan hitta på. Men det finns ändå vissa hundraser som anses vara bättre med barn än andra och dessa är:

  • Newfoundland – som är en jättehund, men otroligt bra hundras att ha som en familjehund. Denna rasen har ett stort kärleksfullt hjärta och älskar att leka med barn genom att dra dem på en pulka i snö eller annat bus. Dessutom gillar dessa hundar att gosa och agerar som kuddar efter en hård dags lek.
  • Labrador Retriever – som är den hundras som är mest populära hundrasen bland hundägarna i Sverige. Inte helt överraskande med tanke på rasens kärleksfulla och gosiga natur. Hundrasen är mycket lojal, lekfull och snäll, viket gör att dessa hundar är perfekta vart du än bor och hur familjesituationen är. En labrador är en hundras som du kan lita på att se till att dina barn blir trötta och kommer alltid vara lojal mot dig.
  • Engelsk bulldog – kan tyckas vara en hundras som kan verkas vara hårda och sura, men i grund och botten en mycket snäll och perfekt ras som funkar mycket bra tillsammans med barn av alla storlekar. Bulldogen är väldigt lugn eller rätta sagt lata och tycker om att ligga och sova i knäet hos lillhusse eller lillmatte. Dessutom har hundrasen en vaktinstinkt som gör att rasen är relativt beskyddande mot sina familj och vänner, samtidigt som bulldogar har en storlek som är hanterbar för alla åldrar.

Slutord

Jag kan bara utgå från mina egna erfarenheter när det gäller hundraser, men allt hänger i grund och botten på din förmåga att vara den ledare som hundar behöver när det gäller till hunduppfostran och hur hunden ska sköta sig bland barn och vuxna. För det har ingen betydelse vilken hundras det är, utan har du inte förmågan att kunna ta hand om hund, så kvittar det vilken hundras du har och de blir opålitliga och odrägliga. För jag har själv haft hundraser från labrador till amstaff och de har alltid varit väluppfostrade och skött sig i alla lägen som de har blivit utsatta för, vilket du också kan få om du visar vem som bestämmer i din familj!